page contents

Thursday, 18 May 2017

Yeay dah claim Bloglovin'


KLIK >>>Follow my blog with Bloglovin<<

Alhamdulilllah, setiap hari huda teroka macam-macam tips untuk menaik taraf blog huda supaya lebih hebat dari sebelum ni.

Hari ni huda register dan claim kewujudan blog huda ni di BlogLovin'

Apa tu Bloglovin' ??

Nak tahu?

Mula-mula silalah klik >>BLOGLOVIN'

Ok la, huda cerita serba sedikit pasal Bloglovin' ini.

Bloglovin' adalah satu website yang memaparkan semua entry atau post terbaru dari blog yang korang follow.
Kira macam blogger community.

Contoh huda nak tahu post atau entry terkini dari blog-blog favourite huda, huda boleh cek dari Bloglovin' jer.

Yer la kadang-kadang tak sempat nak cek setiap satu blog nak baca entry terbaru mereka.

Best kan Bloglovin' ni?


KELEBIHAN Bloglovin'


1) Boleh tag post favourite dari entry blog blogger yang korang suka. Automatik follower korang juga boleh baca post tersebut. Sharing is Loving right?
Mana tahu kita kongsi info yang sangat bermanfaat dan mudahkan urusan orang lain. Dapat juga saham pahala kita tanpa kita sedar.

2) Boleh set collection atau reading list untuk bacaan di masa hadapan

3) Dari sini juga korang boleh dapat idea untuk menulis blog post.Seriously, bertimbun-timbun idea dan topik huda dapat dari sini. sampai tak tahu mana nak tulis dulu.


Bagaimana nak daftar Bloglovin'

Mula-mula kena sign up dan claim blog korang dengan buat satu blog post macam huda buat ni.
klik untuk ketahui lebih lanjut cara claim blog >> HOW DO I CLAIM MY BLOG

Dah siap claim, pastikan step terakhir pasangkan WIDGET Bloglovin' di sidebar macam huda buat =)
Jangan lupa klik FOLLOW yer. Terima kasih banyak-banyak.

Selamat berblogging dan tulis yang baik-baik jer tau =)

Sekian sharing hari ini. I LOVE Bloglovin' ❤(ˆ‿ˆԅ)




1 comment:

  1. Waa bgusnye entry ni sgt2 bermanfaat.. Tq huda

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan atau pendapat yang diwakili dalam blog ini adalah peribadi dan dimiliki sepenuhnya kepada pemilik blog dan tidak menggambarkan pendapat orang, institusi atau organisasi . Apa-apa pandangan atau pendapat tidak bertujuan untuk memfitnah mana-mana agama, kumpulan etnik, kelab, organisasi, syarikat, atau individu. Semua kandungan yang disediakan di blog ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Pemilik blog ini tidak membuat sebarang perwakilan terhadap ketepatan atau kelengkapan maklumat di laman web ini atau ditemui dengan mengikuti mana-mana pautan di laman web ini. Pemilik tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kesilapan atau ketinggalan dalam maklumat yang disampaikan dalam blog ini Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerugian, kecederaan, atau kerosakan daripada paparan atau penggunaan maklumat ini. Komen adalah dialu-alukan. Walau bagaimanapun, pemilik blog berhak mengedit atau memadam mana-mana komen dikemukakan kepada blog ini tanpa notis. Pemilik blog tidak bertanggungjawab terhadap kandungan dalam komen.

LIVE TRAFFIC